Foto:
Foto:
Na Aljaski so lahko dan prej občudovali delni Sončev mrk kot pa v Sibiriji.
Molite, pa ne bo kriminala, trdi policist!
Taylor je rokopis knjige, ki jo drži v rokah, po nesreči zažgal.
Brigitta je vzbudila pozornost gledalcev, fotoreporterjev in policista. Kaj pa igralcev?
Če bi ta petelin srečal svojega velikega sorodnika, bi se ga ustrašil.

Njun prvi hotel Liberation, ki sta ga odprla, se je izkazal za zelo uspešno potezo, saj ima več kot 1.000 rednih gostov. Lastnika, 37-letni Neil Armstrong - Nash in njegova 35-letna žena Liiane, bosta Liberation povečala za dodatnih 30 postelj, poleg tega nameravata take hotele odpreti drugod po Angliji, med drugim tudi v Londonu. Tam naj bi imel hotel 140 postelj.

MRK SE JE KONČAL, PREDEN SE JE ZAČEL
Delni Sončev mrk, ki ga je bilo mogoče opazovati prejšnji teden, se je končal, preden je začel. Mrk je bil viden na Japonskem, v Mongoliji, na Kitajskem in v Sibiriji. Tisti, ki so ga opazovali na Aljaski, so lahko videli mrk v času, ko je sonce zahajalo. Ker je Aljaska na drugi strani časovne meje, je bil tam mrk viden en dan prej kot drugje. To je bil drugi delni mrk sonca letos, prvega so lahko opazovali aprila v Afriki.

ŽAL MI JE, KER SEM VAS OKRADEL
Policija v vzhodni Indiji išče roparja, ki za sabo pušča sporočilca, v katerih piše, da mu je žal, ker jih je oropal. Neznani tat je oropal več trgovin na trgu Vani Vihar v Bhubanesvaru. Vedno, preden pobegne z nakradenim blagom, pusti sporočilo, v katerem se lastnikom opravičuje, da jih je oropal. Poleg tega je na vsakem izmed lističev, ki jih pusti za sabo, razloženo, zakaj jih oropa. Piše, da je v rop prisiljen zaradi določenih okoliščin. Katere so to, pa ne pojasni.

MOLITE, PA NE BO KRIMINALA
Načelnik policije v Norfolku je razkril novo taktiko, kako se obvarovati kriminala - z molitvijo. Pomočnik načelnika trdi, da bi se stopnja kriminala v okolici zmanjšala, če bi ljudje več molili. 45-letni Simon Taylor je podal izjavo v reklamnem videu za krščanski festival, ki poteka v mestu. Dejal je tudi, da se število narkomanov in kriminala zmanjša, če ljudje molijo. Predstavnik policije za stike z javnostjo je izjavo komentiral, da ima vsak svoje prepričanje, tako tudi Taylor. Njegovega mišljenja pa ne delijo ostali policaji v enoti.

UKRADLI ZNAK PROTI KRAJAM
Blizu Cambridgea v Angliji je na avtocesti A14 stal prometni znak, ki je opozarjal na tatove. Ta znak je bil pred kratkim ukraden, na svojem mestu pa je stal le nekaj ur, preden so ga tatovi odnesli neznano kam.

ZAŽGAL JE DRAGOCENI ROKOPIS
Nekdanji vikar Graham Taylor, ki je napisal svojo prvo knjigo za otroke, je to med selitvijo po nesreči zažgal. Pisatelj ni opazil, da je rokopis zgorel, dokler ni videl ostankov platnic in pepela. To pa je vse, kar je ostalo od knjige z naslovom Shadowmancer. Sicer pa je knjiga velik prodajni hit. Poleg te knjige sta mu zgoreli še dve kasnejši deli, rokopise vseh treh pa bi lahko prodal za več kot 100.000 funtov.

VARNA VOŽNJA PA TAKA!
Voznik dostavnega vozila iz Ealinga je prejel nagrado za varno vožno, dve uri kasneje pa je svoj kombi uničil v prometni nesreči. Steve Coles je prejel nagrado podjetja, v katerem je zaposlen, poleg tega pa je prejel tudi ček za 100 funtov. Nagrado je prejel, ker so bili njegovi nadrejeni navdušeni, da v dvanajstih letih, odkar je zaposlen, ni imel prometne nesreče. 37-letni Steve je potem dejal, da tega nikoli ne bo pozabil.

GOLA NA NOGOMETNO IGRIŠČE
Švedska pornoigralka je razveselila tisoče gledalcev, ko se je gola sprehodila po igrišču pred drugim polčasom nogometne tekme med Piacenzo in Catanzaro. Dvajsetletno blondinko Brigitto Bulgari so opazili vsi fotoreporterji, gledalci pa so ji namenili velik aplavz. Pogled na lepotico je pokvaril policist, ki je prišel na igrišče, pokril mladenko in jo odpeljal. Miss Penthouse za leto 2004 se bo zaradi tega dogodka znašla pri sodniku za prekrške.

NAŠLA BRONASTI ANTIČNI KIP
Dva grška ribiča sta namesto rib iz Egejskega morja potegnila bronasti antični kip golega moškega ter ga predala oblastem. Kipu, visokemu 1,43 metra, manjka glava, desna roka in del desne noge. Menijo, da naj bi kip predstavljal atleta, na kar naj bi namigovali postavitev udov, golota in zelo dobra anatomija telesa. Kip je trenutno v laboratoriju podvodne arheologije, kjer ga bodo preučili in konzervirali.

PETELIN, VELIK 50 CENTIMETROV
Neki moški iz Esexa v Angliji meni, da ima največjega petelina na Otoku, ta namreč meri več kot 50 centimetrov. Velikan tehta več kot osem kilogramov in ustrahuje druge peteline. Lastnik Jeremy Goldsmith je dejal, da jih je že kar strah, saj petelinček ne neha rasti. Tudi strokovnjaki se strinjajo, da še niso videli nobenega petelina, ki bi bil tako velik. Sicer pa je 18-mesečni pernati živalci ime Melvin in ima svojo kokoš Mandy.

NE SEKSAJ, ČE JE BLIZU TELEFON
Neka zaljubljenca sta med ljubljenjem po naključju poklicala policijo. Ko so prejeli klic, so menili, da je na drugi strani ženska, ki joka. Ko pa so prišli na kraj dogodka, jih je presenetilo, saj ženska ni jokala, ampak sta s partnerjem seksala. Kot je policija kasneje sporočila, je bil telefon pri postelji, ženska pa je po nesreči trikrat pritisnila števiko devet. 999 pa je nujna številka policije. Policisti so dodali, da so se po obisku nasmejali do solz. Z olajšanjem pa so ugotovili, da ni šlo za posilstvo ali napad, saj se par zelo dobro razume.