Voznika je motilo, ker so se ptice sprehajale po cesti. (Fotografija je simbolična.) Foto: Rok Omahen
Voznika je motilo, ker so se ptice sprehajale po cesti. (Fotografija je simbolična.) Foto: Rok Omahen

Tiskovni predstavnik policije je za AFP pojasnil, da je 50-letni taksist novembra v Tokiu "z avtom ubil goloba, ki ni divja žival", v nedeljo pa so ga zaradi kršitve zakona o zaščiti divjih živali aretirali.

Taksist je v križišču ob zeleni luči hitro speljal ter v jato golobov zapeljal s hitrostjo 60 kilometrov na uro, so poročali lokalni mediji. Dogodek je policiji prijavil zgroženi mimoidoči. Tokijska policija je veterinarju naročila obdukcijo goloba. Ugotovil je, da je ptica poginila zaradi šoka.

"Ceste pripadajo ljudem, zato bi se morali golobi umakniti s poti," je taksist po navedbah lokalnih medijev povedal preiskovalcem. Policija je njegovo vedenje označila za zelo zlonamerno za poklicnega voznika, nato pa se je odločila za aretacijo.

Aretacija taksista je sprožila val odzivov na družbenih omrežjih. "Vau, ali te lahko aretirajo, ker si povozil goloba," je zapisal eden izmed uporabnikov omrežja X. "Lahko bi samo potrobil ali kaj podobnega. Ampak nameren uboj? Prekoračil je vse meje," pa je zapisal drugi.