Igričarski festival v polnem zamahu

Gospodarsko razstavišče je med 5. in 7. aprilom zavzel festival igričarstva, e-športov in zabavne tehnologije Game Gang Show. Organizatorji so poskrbeli, da je program dogodka, na katerem se obiskovalci lahko preizkusijo v raznolikih vlogah, raznovrsten.

"Od e-športnih tekmovanj, ki jih imamo v glavni dvorani, do interaktivnih delavnic in cosplay šovov. Polno je dogajanj, ki naredijo neko izkušnjo, ki je do zdaj občinstvo pri nas še ni imelo priložnost doživljati v takem obsegu," je za TV Slovenija povedal Gašper Kovač iz podjetja Sport Media Focus, ki je tudi soorganizator festivala, kjer so načrtovani tudi pogovori o programiranju videoiger, umetni inteligenci, razvijanju in izdajanju videoiger, družbenih omrežjih ...

Na spektaklu digitalne zabave, ki poteka že drugo leto zapored, pričakujejo 10.000 obiskovalcev. Med temi so trenutno najbolj priljubljene igre, kot so Counter Strike, Fortnite in Minecraft.

E-šport v Sloveniji je vedno bolj priznan, namenjeno mu je vedno več tekmovanj in drugih dogodkov. Leta 2020 je bila ustanovljena tudi E-športna zveza Slovenije. "V e-športu je najbolj pogosta starost od 16 let naprej, pa vse do poznih dvajsetih. Pri tridesetih je e-športnik že star – z leti se namreč odzivnost in sposobnosti zmanjšajo," je pojasnil Tim Milosavljević iz e-športne ekipe in profesionalne organizacije Cyber Wolves Esports.