Cirkus Atayde velja za enega najboljših cirkusov na svetu. Foto: Reuters
Cirkus Atayde velja za enega najboljših cirkusov na svetu. Foto: Reuters

“V mesto prihaja cirkus,” so napisi, ki navdušijo številne, predvsem mlajše občinstvo. Po nekajmesečnem zatišju so tudi cirkuški delavci našli odgovor na pandemijo, ki je onemogočala tisto prvinsko izkušnjo cirkusa. Cirkus drive-in ponuja obiskovalcem edinstveno izkušnjo, saj si, kot je to značilno tudi za filmske projekcije in koncerte, predstavo ogledajo kar iz udobja svojega jeklenega konjička.

Vsak avtomobil so pred vstopom v šotor razkužili. Foto: Reuters
Vsak avtomobil so pred vstopom v šotor razkužili. Foto: Reuters

Novemu trendu se je prilagodil tudi mehiški cirkus Atayde, ki velja za najstarejši potujoč cirkus na svetu. Občinstvo navdušuje že 132 let, od leta 1888 naprej. Cirkuške predstave v nasprotju z drugimi prireditvami drive-in vseeno potekajo v zaprtem prostoru oziroma šotoru, vendar so organizatorji poskrbeli za primerne ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Vsak avtomobil so pred prihodom razkužili, obiskovalci so se lahko zadrževali le v neposredni okolici avtomobila, med seboj pa so morali vzdrževati primerno razdaljo.

Cirkus Atayde v svojih predstavah ne vključuje več živali, pač pa uporablja zgolj gledališke in klovnovske tehnike in akrobacije. Zaradi svojih kakovostnih predstav velja za enega najboljših na svetu, kar potrjujejo tudi nagrade.