Po treh prenočitvah so se razšli. Foto: AP
Po treh prenočitvah so se razšli. Foto: AP

Nič hudega sluteči obiskovalci najvišje ležeče britanske pivnice (na 528 metrih nadmorske višine) so bili tam primorani ostati dlje, kot so si morda prvotno zamislili – prenočili so trikrat. Razlog za to je bila nevihta Arwen, ki je s seboj prinesla veliko snega in močnega vetra, tako da so bile ceste zasnežene in promet onemogočen zaradi padlih električnih stebrov.

Zaposleni v Pub Tan Hill Innu v Yorkshire Dalesu so zaradi njegove lege sicer navajeni, da jih slabo vreme pogosto osami, tokrat pa so morali poskrbeti še za 61 gostov. 435 kilometrov severno od Londona so tako organizirali filmske večere, kvize in karaoke, prostor praznično okrasili, za glasbeno popestritev pa je poskrbela tudi skupina Noasis. Ta že od leta 2006 preigrava in prireja pesmi legendarne britanske skupine Oasis, v pivnici pa so obtičali po svojem nastopu. Vsi "stanovalci" so spali na zasilnih posteljah ali žimnicah na tleh, poroča AP.

Načrtujejo ponovno snidenje

Gostje, čeprav so bili tako rekoč odrezani od sveta, naj bi bili mnenju upraviteljice Nicole Townsend dobre volje, tudi splošno razpoloženje je bilo odlično. "Postali so prijatelji, kot velika družina so," je dejala Townsend in še dodala, da je ena izmed gostij dejala, da si sploh ne želi oditi. Sedmim zaposlenim so "ujetniki" v znak hvaležnosti izročili kozarec, v katerem je bilo zbranih kar 300 funtov (okoli 353 evrov). "Prišli so kot tujci in odšli kot prijatelji," je še dejala upraviteljica, ki napoveduje, da jih bo veliko ostalo v stiku, ponovno snidenje vseh pa naj bi že načrtovali za naslednje leto.

"Vsem hvala za tovarištvo, bilo je čustveno," so zapisali člani zasedbe Noasis, na novico pa se je odzval tudi Liam Gallagher. Ta je šaljivo dejal, da je na dogodek iskreno ljubosumen, tudi sam naj bi si česa takega želel.