Foto: Organizator/Nik Bertoncelj
Foto: Organizator/Nik Bertoncelj

Letošnja izvedba plezalske ekshibicije, ki vedno napolni center prestolnice z glasnimi navijači, je visela v zraku do zadnjega. Močan tok mestne reke je žal odnesel plezanje nad Ljubljanico, so se pa organizatorji na veselje domačih in tujih plezalcev odločili, da tekmo izvedejo na suhem. Boji so bili napeti, poleg plezalcev pa je gledalce z nastopi v zraku zabaval še akrobatski dvojec Kamikazete.

Ob gostitelju Jerneju Kruderju so med tekmovalci iz Slovenije, Evrope in Južne Amerike izstopali trije svetovni prvaki. Mladinska šampionka v težavnosti Sara Čopar je priplezala do tretjega mesta, Hannes van Duysen, ki je v Seulu slavil med moškimi, pa ni bil tako uspešen. Slovenski navijači so navdušeno pozdravili članskega svetovnega prvaka na balvanih, Francoza Mickaëla Mawema, ki je v finalu premagal starega znanca tekmovanja Triglav the Rock Ljubljana, Michaela Piccoluruaza.

"Ko me je Jernej povabil na to tekmo, sem bil takoj za. Za mano je odlična sezona in zdaj imam čas tudi za bolj sproščene izzive. Žal je narava odnesla tekmo nad vodo, kar je zagotovo posebna izkušnja, sem pa na tem tekmovanju zelo užival, zdaj pa bom še nekaj dni izkoristil še za raziskovanje Ljubljane in okoliških krajev," je povedal zmagovalec.