Turkinje odgovarjajo s smehom. Foto: Twitter
Turkinje odgovarjajo s smehom. Foto: Twitter

Bulent Arinc je v ponedeljkovem govoru o "moralni pokvarjenosti" v Turčiji - kritiziral je moderen način življenja, po njegovem bi se vsi morali bolj posvetiti branju Korana - šokiral z izjavo, da se ženske v javnosti ne bi smele smejati, ker to ni spodobno.

S tem je sprožil ogorčenje velikega dela turške javnosti, ženske pa so se med drugim odzvale z množično objavo fotografij, na katerih se smejejo, na družbenih omrežjih. Kot poroča britanski BBC, je bilo po omenjenem govoru na družbenih omrežjih že več kot 500.000 objav z oznako "kahkaha", kar v turščini pomeni smeh.

Številni pozivajo vlado premierja Reccepa Tayyipa Erdogana, naj se raje kot z moralnimi nauki ukvarja z reševanjem problemov, kot so posilstva, nasilje nad ženskami in prisilne poroke mladoletnic.

Ogorčeni so tudi moški. Znani televizijski voditelj Fatih Portakal je tvitnil: "Prosim, ljubi Alah, naj bo to le šala. Če se ženske v javnosti ne smejo smejati, potem moški ne smejo jokati." S tem je namignil na Arincevo "navado", da rad potoči solzo ali dve ob govorih premierja Erdogana, dodaja BBC.