Foto:
Foto:
Po sedmih letih je prišla na svobodo in si želi bili z Vilijem ...
Zdaj polnoletni Vili bi jo rad le srečal, glede ljubezni ni več prepričan.

Pred zaporom v zvezni državi Washington je učiteljico pričakala skupina mladoletnikov, ki je izrazila željo po enakih uslugah, kot jih je bil deležen Vili Faulaau, ki je bil ob posteljnem srečanju z njo star 12 let.

Mary Kay ima z zdaj že polnoletnim Vilijem dva otroka, šest- in sedemletno hčerko. Medtem je Vili sodišče že zaprosil, da naj mu dovoli srečanje z učiteljico, saj je ona svojo kazen že prestala, on pa je, kot je poudaril, že polnoleten. Poleg tega je ona tudi mati njegovih dveh hčerk.

Prvič za šest mesecev v ječo
Prvič je bila Mary Kay zaprta leta 1997, ko je dobila šest mesecev zapora. Takrat je Vili pričal, da sta imela spolne odnose že leta 1996, in to vsepovsod po šoli, od ženskega stranišča, učilnic in telovadnice. Takrat je bila učiteljica stara 34 let, poročena in mati štirih otrok.

Ko so jo prvič aretirali, je bila že noseča z njuno hčerko. Med sojenjem sta trdila, da se ljubita in bi bila rada skupaj.

Sodišče je kljub temu, da ni šlo za posilstvo, Mary Kay obsodilo prav zaradi tega. Ko je po šestih mesecih prišla iz zapora, so jo znova ujelil. Tokrat pri seksu v avtomobilu Vilijevega prijatelja, ki je njuno početje prijavil.

Drugo sojenje - sedem let
Na drugem sojenju je dobila višjo kazen - kar sedem let. A LeTourneaujeva je bila ponovno noseča. Druga hči se je tako rodila v zaporu. Za deklici, Vilijevi hčerki, in zanj je potem skrbela njegova mati, hčerki pa sta mamo videli dvakrat mesečno.

Prav tako so Mary Kay obiskovali tudi otroci iz prvega, razpadlega zakona. Njen nekdanji mož pa je pobegnil na Aljasko.

V prvem "pozapornem" intervjuju za televizijo v Seattlu je učiteljica dejala, da bi bila še vedno rada z Vilijem, če jo bo on še hotel. Dodala je, da je bilo njuno razmerje enkratno, več pa ni mogla povedati, saj Vilija še ni videla, ker ji sodišče tega še ne dovoli.

V zaporu se je lepo vedla
Po poročanju oblasti se je zapornica lepo obnašala in je le enkrat pristala v samici, saj je hotela navezati stik z Vilijem. Poleg tega je pela v pevskem zboru in snemala tonske knjige za slabovidne in slepe.

Po besedah odvetnice Anne Bremner, ki je Mary Kay zastopala na sodišču, je bil parček zaljubljen, ne glede na to, kaj je kdo menil o njunem odnosu.

Fualaau je za isto TV-postajo dejal, da ni prepričan v svoja čustva, želi pa jo še srečati. Sicer pa je Vili brezposeln in z nedokončano srednjo šolo.

Poleg tega pa bo Mary Kay lahko s svojo zgodbo zaslužila, saj ji je sodišče dovolilo prodati pravice za zgodbo. Po njeni življenjski zgodbi pa so tudi sicer že posneli nizkoproračunski film.