Prostitucija je v Avstriji legalizirana. Foto: Reuters
Prostitucija je v Avstriji legalizirana. Foto: Reuters
Tako naj bi bil videti FunMotel, ko bo leta 2014 zgrajen. Foto: FunMotel

15 milijonov vreden projekt bo imel tudi 350 parkirnih mest, ob tem pa še parkirišče za avtobuse, okoli posestva pa trimetrsko ograjo, da bi svojim strankam zagotavljali zasebnost.

Peter Laskaris, poslovnež, ki stoji za projektom in že upravlja javno hišo na Dunaju, je za avstrijski časnik Der Standard povedal, da bo luksuzni bordelski hotel s štirimi zvezdicami za spolno industrijo pomenil obrat od "špecerije v supermarket".
FunMotel bo ob bolj klasični hotelski ponudbi (restavracije, lepotni salon, telovadnica) ponujal še "svingerske zabave, orgije in pornozvezdnike".

8Quadrat Developers, dunajsko podjetje, ki projekt vodi, trdi, da bodo število žensk in razumne cene "moškim strankam zagotovili popolno zadovojstvo". Bordel bodo zgradili na še vedno nerazkriti lokaciji v severovzhodni deželi Spodnje Avstrije, ki obdaja prestolnico.

Mešani odzivi javnosti
"Načrtno smo širili lažne informacije o lokaciji, da bi se ognili težavam, preden bi dejansko imeli avtorizacijo za nadaljevanje," je povedal Laskaris. "Bo pa na lokaciji, ki ne bo nikogar motila."
Delničar Werner Schmuck ob tem razlaga, da bi bila gradnja FunMotela v prestolnici zaradi nove dunajske zakonodaje, ki zahteva, da imajo javne hiše uradna dovoljenja, nepraktična opcija. Lokalne oblasti in policija so že dale svoje privoljenje projektu.

Novica o megabordelu je za zdaj zbudila mešane odzive v državi, kjer je prostitucija legalizirana in regulirana. Sandra Frauenberger, svetnica za ženske zadeve v dunajskem mestnem svetu, je za Der Standard povedala, da je selitev prostitucije v notranje prostore prioriteta, ker da je delo na ulicah precej bolj nevarno. Birgit Hebeim, predstavnica dunajske Zelene stranke, pa po drugi strani meni, da "ženske in njihove težave ne izpuhtijo samo zato, ker jih nihče več ne vidi".