Strokovnjaki za toksikologijo so ugotovili, da je imel v krvi visoko vrednost več kot 10 različnih substanc, nekaterih med njimi prepovedanih. Foto: AP
Strokovnjaki za toksikologijo so ugotovili, da je imel v krvi visoko vrednost več kot 10 različnih substanc, nekaterih med njimi prepovedanih. Foto: AP

Taylor Hawkins je pri 49 letih umrl lanskega marca med turnejo s skupino po Južni Ameriki. Ker tako mineva točno eno leto, odkar se je bobnar skupine Foo Fighters poslovil, so se mu v Belgiji poklonili na prav poseben način.

V areni Sportpaleis Antwerpen, kjer je pokojni glasbenik leta 2018 v državi še zadnjič igral, so namreč organizirali pravi tolkalni spektakel. Belgijska rockovska zasedba Black Box Revelation je zbrala skupino 100 bobnarjev in bobnark vseh starosti, ki so se jim v čast Hawkinsu s popolno usklajenostjo pridružili pri izvedbi hromeče različice priljubljene pesmi skupine Foo Fighters iz leta 1988 – My Hero.

Nastopajoči so nosili črne majice, na katerih je bil simbol Hawkinsa – kragulj (hawk v angleščini pomeni kragulj, op. a.). "Taylor Hawkins je bil najboljši bobnar našega časa," je dejala zasedba Black Box Revelation in dodala, da je bil podvig izkušnja, ki je ne bodo nikoli pozabili, poroča Billboard.

Ta pesem, ki je bila prav tako izvedena iz spoštovanja do pokojnega tolkalca, je septembra odmevala tudi med koncertom Foo Fightersov na londonskem stadionu Wembley. Takrat se jim je na odru pridružil tudi Hawkinsonov 16-letni sin Shane. Po skoraj letu žalovanja in tišine so člani skupine pred kratkim naznanili vrnitev v živo, a še niso razkrili, kdo bo v roke prijel bobnarske palčke.