Za pasje ljubljenčke bo v Belo Horizonteju dobro poskrbljeno. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Za pasje ljubljenčke bo v Belo Horizonteju dobro poskrbljeno. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Bilo je torej le vprašanje časa, kdaj bo kdo prišel na idejo kakega bizarnega pasjega hrama. Fabiano Lourdes in njegova sestra Daniela ta teden v kraju Belo Horizonte odpirata Animalle Mundo Pet (Svet ljubljenčkov Animalle), zgradbo v osmih nadstropjih, od katerih je eno predvideno celo za "ljubezensko" druženje psov, poroča Telegraph.

Lastniki bodo morali plačati 50 dolarjev dnevno za najem sobe, opremljene z zrcalom v obliki srca na stropu, rdečimi blazinami in romantično razsvetljavo. Lastnika sta idejo za projekt dobila v stotinah "ljubezenskih motelov", ki brazilskim parom omogočajo najem sobe v namene mesenih užitkov.

60 zaposlenih
"Za mnoge lastnike psov so njihovi štirinožni ljubljenčki kot otroci, s katerimi je treba lepo ravnati. Naše raziskave tržišča so pokazale, da ljudje delajo po cele dneve in nimajo časa organizirati parjenje svojih ljubljenčkov," je dejal Lourdes, ki je skupaj s svojo sestro v to podjetniško zamisel vložil milijon dolarjev, podjetje pa zaposluje 60 ljudi, vključno z veterinarji in biologi.

V hotelu bodo prodajali luksuzne artikle za kosmate ljubljenčke, kakršna je tisoč dolarjev vredna ogrlica Swarovski, psi pa bodo imeli tudi fitness center in prostore, v katerih bodo lahko praznovali svoje rojstne dneve.