Pred dvorano Dolby v Los Angelesu je že vse pripravljeno za nedeljsko podelitev. Foto: AP
Pred dvorano Dolby v Los Angelesu je že vse pripravljeno za nedeljsko podelitev. Foto: AP

Letošnje nominirance bodo med drugim obdarili z 12-dnevnim križarjenjem z luksuzno jahto v vrednosti 78.000 dolarjev, bonom za lepotno pomladitveno operacijo za 20.000 dolarjev in sofisticirano storitvijo osebnega parčkanja, da se zvezdniki ognejo bolj "ljudskim" aplikacijam za samske. Tudi to ponudbo cenijo na 20 tisočakov.

Sponzorske darilne vrečke družbe Distinctive Assets bodo poslali vsem 20 nominirancem v igralskih kategorijah in petim nominirancem za najboljšo režijo.

Vsaka
Vsaka "vrečka" bo napolnjena s kar 80 darili. Na sliki komplet za Adama Driverja, nominiranega za najboljšo moško vlogo v filmu Poročna zgodba. Foto: Reuters

"To je najvišja skupna vrednost daril, kar smo jih kdaj sestavili," je sporočil Lash Fary, ustanovitelj družbe, ki polni oskarjevske darilne vrečke zadnjih 18 let.

V virtualni vrečki bo skupaj kar 80 daril, med drugim izbrani kosi oblačil, elektronske naprave in rezervoar za e-cigarete iz 24-karatnega zlata, ki so ga pri družbi izbrali z Leonardom DiCapriem v mislih.

Fotografije DiCapria z elektronsko cigareto pred nekaj leti naj bi namreč doprinesle k priljubljenosti e-kajenja.

Povsem proste roke pri izbiri

Več kot ducat predmetov ima dobrodelno noto, vključno z motivacijsko knjigo za dekleta in čistilom, katerega izkupiček gre za postavljanje tušev za brezdomce.

Fary pravi, da vreč ne podarjajo na podlagi potrebe, ampak hvaležnosti.

Za posebno zlato e-cigareto jih je navdahnil Leonardo DiCaprio. Foto: AP
Za posebno zlato e-cigareto jih je navdahnil Leonardo DiCaprio. Foto: AP

"To je priznanje izjemnim predstavam, ki so jih prikazali, in – za mnoge med njimi – za kopico izjemnih predstav v njihovih karierah. In nikdar nisi prebogat ali preslaven, da bi prerasel hvaležnost," je pojasnil.

Ker Fary ni uradno povezan z akademijo, ki oskarje podeljuje, ima povsem proste roke pri vsebini vrečke. "Darila podeljujemo samo igralskim in režiserskim nominirancem. Ker obdarimo samo 25 ljudi, to pomeni, da lahko izberem najbolj noro drage stvari," prizna.

Za izbrane znamke je to tudi priložnost, da se povežejo z največjimi zvezdniškimi imeni. "To je poslovno sodelovanje. Pri tem gre za promocijo, za povezovanje izdelkov z nekaterimi največjimi trendseterji na svetu," je še dodal.

Oskarje bodo podelili v nedeljo v dvorani Dolby v Los Angelesu.