Največja razstava eksotičnih živali na prostem v Mozirski gaj privablja obiskovalce, ki se spoznavajo s kuščarji, kameleoni, legvani, kačami in žuželkami. V okviru tradicionalne poletne razstave, ki se konča 15. avgusta ob 19. uri, organizirajo tudi delavnice za premagovanje strahu pred temi eksotičnimi bitji. "Mene je že od otroštva strah, saj smo kot otroci hodili v gozd nabirat borovnice, tam pa je bilo veliko kač in kuščarjev," je povedala ena izmed obiskovalk.

Po besedah Aleša Brama iz društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, ki prvič v 13 letih organizira svojo veliko razstavo, naj bi bil namen ravno to, da bi ljudem "vse te eksotične živali približali, tistim s strahom dopovedali, da niso strašne živali, čeprav jim je nekdo to povedal". Člani društva ljubiteljev eksotičnih živali so pri druženju sicer ves čas navzoči, nekaterih živali se lahko obiskovalci tudi dotaknejo. "Meni je čudovito, to so tako lepe živali, lahko bi jih cele dneve občudovala," je dejala obiskovalka.

V Mozirskem gaju, ki šteje že 43 let, je sicer mogoče videti tudi čebelnjak, ptice, začarani vrt z vilinskimi hišicami, zeliščni in japonski vrt. "Veliko je vrtnic, vodenk, tudi okrasni krompir smo zasadili," je povedala Maja Horvat iz Mozirskega gaja in dodala, da so organizirane tudi različne dejavnosti, kot sta lov za zakladom in poslikava obraza, odprto je tudi novo igrišče.

Največja razstava eksotičnih živali na prostem