V Sloveniji smo dobili prvega loterijskega milijonarja v evrih. Foto: RTV SLO
V Sloveniji smo dobili prvega loterijskega milijonarja v evrih. Foto: RTV SLO
Kaj bi si privoščili, če bi na loteriji zadeli milijon evrov? Foto: RTV SLO

"V Sloveniji imamo novega milijonarja," so sporočili iz Loterije Slovenije. Pri igri loto je to prvi letošnji milijonar in tako tudi največji dobitnik od uvedbe evra v Sloveniji. Srečnež je igral na sistemskem listku in izpolnil eno polje z osmimi številkami in enim Lotkom. Ker je igral sistem osmih številk, bo poleg sedmice prejel še sedem šestic, vrednih okoli 556 evrov. Skupna vrednost izplačila dobitka je tako milijon in skoraj 61.000 evrov.

V roke "le" okoli 901.000 evrov
Po odbitku 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo ta prejel okoli 901.000 evrov, so še zapisali na Loteriji. Ob tem so poudarili, da se dobitek ne prijavi v napoved za odmero dohodnine.

Po podatkih Loterije Slovenije naj bi bil julija lani sklad za sedmico sicer vreden nekaj več kot 2,8 milijona evrov, vendar so dobitno kombinacijo napisali kar trije in tako dobili vsak okoli 954.000 evrov. Vplačali so jo v Mariboru, Ribnici in Murski Soboti.

V nedeljo še nekdo postane milijonar
Milijon evrov čaka tudi na igralce super lota. V nedeljskem žrebanju 2. kroga super loto Loterija Slovenije garantira sklad za sedmico v vrednosti enega milijona evrov. Garantirani sklad pomeni, da bo v primeru izžrebane sedmice le-ta vredna milijon evrov, in sicer tudi, če se iz samih vplačil v sklad za sedmico ne bo nabralo toliko sredstev. V tem primeru bo Loterija Slovenije dodala manjkajoči znesek, so še sporočili.