Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji. Foto: BoBo
Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji. Foto: BoBo

"Sedmica se poslavlja! Preden pa pride nekaj novega, se bomo od sedmice poslovili tako, kot se spodobi," so sporočili iz Loterije Slovenije. Vse sklade (tudi za sedmico in 7 plus), ki na zadnjem žrebanju obstoječega lota niso bili izžrebani, so namreč razdelili med nižje dobitke.

Slovo sedmice in morebitni nižji dobitki so premamili številne Slovence, ki so zadnje ure pred žrebanjem hiteli na vplačilna mesta. Zaradi preobremenjenega sistema je tako zjutraj na enem izmed vplačilnih mest brez svojega listka ostal eden izmed uporabnikov, ki pa je svojo srečo preizkusil že v naslednjih urah.

Sistem se je po našem obisku vplačilnega mesta znova vzpostavil, a kot je povedala prodajalka, se je ta zrušil že dvakrat in "zagotovo se bo še kdaj". Zaradi slovesa sedmice je "danes noro", je dodala.

Loterija Slovenije je rekordno sedmico v najvišji mogoči vrednosti petih milijonov evrov izplačala dvakrat: julija 2015 v Kopru in oktobra 2022 na loterijski spletni strani.

Žrebanje Lota

Glavni dobitek v prihodnje šestica
V sredo bo na sporedu prvo žrebanje novega lota. Pri tem bodo žrebali šest od 44 številk. "To bo kar za štirikrat povečalo možnosti za dobitek," pravijo pri Loteriji Slovenije.

V prenovljeni igri loto bo osem kategorij dobitkov. Glavni dobitek bo šestica, poleg nje pa še sedem drugih: 5+1, 5, 4+1, 4, 3+1, 3 in 0+1. S sodelovanjem v dodatnih žrebanjih boste v igri tudi za dobitke loto plus in joker.