V Vuhanu nočno življenje spet cveti. Foto: Reuters
V Vuhanu nočno življenje spet cveti. Foto: Reuters

Večina sveta si sicer trenutno praktično ne more predstavljati nabito polnih nočnih klubov in prostih zabav, v Vuhanu pa se lahko zabavajo v nočnih klubih, uživajo v ulični hrani in predvsem poskušajo nadomestiti vse, kar so letos zamudili.

Vuhan tako predstavlja vpogled v to, kakšno je lahko življenje po pandemiji in morda prestavlja življenje, ki bo lahko kmalu – po prihodu cepiv – na voljo tudi drugje po svetu. Vuhan novega primera okužbe s koronavirusom ni prijavil že od 10. maja, pred tem pa so imeli eno najstrožjih zaprtij na svetu.

Obiskovalka enega izmed nočnih klubov Džang Čiong je za Reuters pojasnila, da se zdaj, ko so izkusili in preživeli prvi val epidemije, počuti, kot bi živela novo življenje. Svoje zgodbe so delili tudi številni drugi – ko so bili več mesecev zaprti doma, so večjo količino časa številni izkoristili za priprave na čas, ko se bo mesto in njegovo nočno življenje ponovno zagnalo. "Nekaj moje nove glasbe bo zagotovo o pandemiji," je denimo dejal Vang Šinghao, član rockskupine Mad Rat iz Vuhana. Med drugim je dejal, da bo ena izmed novih skladb zagotovo govorila o tem, kako je tri mesece karantene preživel z mamo.

"Med epidemijo je bil Vuhan popolnoma mrtvo mesto," pa je po koncertu dejal eden izmed oboževalcev. "Zdaj pa številni hodijo ven in uživajo. Ne zdi se mi, da je pred epidemijo ven hodilo toliko ljudi."

Kljub cvetočemu nočnemu življenju pa so lastniki podjetij in restavracij še vedno previdni. Poudarjajo, da bo trajalo še kar nekaj časa, da nadomestijo ogromno izgubo iz časa stroge karantene.