Število voščil se je prek SMS-ov letos še povečalo. Foto: EPA
Število voščil se je prek SMS-ov letos še povečalo. Foto: EPA

Uporabniki največjih slovenskih mobilnih operaterjev so tudi ob prehodu v leto 2013 množično pošiljali voščila prek kratkih tekstovnih sporočil (SMS-ov) in večpredstavnostnih sporočil (MMS-ov). Tako kažejo objavljeni podatki dveh največjih slovenskih mobilnih operaterjev.

Največji slovenski mobilni operater Telekom Slovenije, ki na trgu mobilne telefonije nastopa pod blagovno znamko Mobitel, je na silvestrovo in na prvi dan novega leta imel 15,4 milijona poslanih SMS- in MMS-sporočil, kar je okrog osem odstotkov več kot v enakem obdobju leto prej.

Uporabniki Simobila, drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja, so medtem na zadnji dan starega leta in prvi dan novega leta poslali več kot 9,5 milijona SMS-sporočil, kar je 18 odstotkov več kot leto prej, ter več kot 305.000 MMS-sporočil, kar je 62 odstotkov več kot leto prej.

Telekom Slovenije je konec tretjega četrtletja lani po številu aktivnih uporabnikov mobilne telefonije zasedal 49,9-odstotni delež, Simobil pa 29,7-odstotni delež. Sledi Tušmobil z 11,4-odstotnim deležem, kažejo podatki agencije za pošto in elektronske komunikacije.