Premierno so predstavili tudi koledar Knapi 2013 s fotografijami rudarjev v delovnih oblačilih in rudarskih spodnjicah blagovne znamke MÓDEO. Foto: Premogovnik Velenje
Premierno so predstavili tudi koledar Knapi 2013 s fotografijami rudarjev v delovnih oblačilih in rudarskih spodnjicah blagovne znamke MÓDEO. Foto: Premogovnik Velenje
Velenjski rudarji so s ponosom oblekli in odvrgli delovna oblačila v dobrodelne namene. Foto: Premogovnik Velenje

Na modni reviji so premierno predstavili tudi koledar Knapi 2013 s fotografijami rudarjev v delovnih oblačilih in rudarskih spodnjicah blagovne znamke MÓDEO.

Na edinstven način so sporočili, da so pripravljeni na proizvodnjo vse do leta 2054, saj so oblačila opremili s potiski logotipa Premogovnika Velenje in s pomenljivimi napisi, kot so: "Stojimo trdno in pokončno do leta 2054", "Imamo dovolj zalog do leta 2054", "Zavrtajmo v prihodnost" in "Knapi smo za vse".

Obsežni kolekciji delovnih oblačil, liniji športnih oblačil in oblačil za prosti čas izdelanih iz kakovostnih in prijetnih materialov ter v spodnjem perilu so v hčerinskem podjetju Premogovnika Velenje HTZ Velenje razvili posebej za rudarje in tako zamenjali še tisti kos garderobe, ki je sicer skrit pod vrhnjim delovnim oblačilom, a nič manj pomemben, ko je treba delavcu zagotoviti čim večjo varnost ter udobnost pri opravljanju delovnih nalog.

Cunjice odvrgli za dober namen
Velenjski rudarji so s ponosom oblekli in odvrgli delovna oblačila v dobrodelne namene. Fotografije za koledar Knapi 2013 so nastale na deponiji premoga, v kopalnici Muzeja premogovništva Slovenije in v jami Premogovnika Velenje. Modeli so zaposleni kot rudarji v Premogovniku Velenje, prav tako fotografi.

Oblačila blagovne znamke MÓDEO so oblikovale modne oblikovalke iz podjetja HTZ Velenje, hčerinskega podjetja Premogovnika Velenje. Oblikovanje koledarja je delo StudiaHTZ.

Zbrana sredstva od prodaje koledarja Knapi 2013 na modni reviji bodo namenili v dobrodelne namene Gasilski zvezi Šaleške doline, ki se je s svojimi 3000 člani ponovno izkazala pri reševanju težav ob zadnjih katastrofalnih poplavah v Šaleški dolini.

Za prijetne glasbene minute je poskrbela glasbena skupina Cookies, njihov pevec Aleš Očko prav tako prihaja iz vrst rudarjev. V Premogovniku Velenje so torej vsestranski talenti, kar dokazuje, da so knapi res za vse.

Modna revija se je končala s plesnim nastopom modelov, ki so zaposleni v Premogovniku Velenje: z boki so migali na uspešnico Gangnam Style.