Njegovi gibi so vratolomni. Foto: Reuters
Njegovi gibi so vratolomni. Foto: Reuters
Želi si iti na olimpijske igre. Foto: Reuters
Želi si iti na olimpijske igre. Foto: Reuters

Ko se na semaforjih ulice v Caracasu prižge rdeča luč, to pomeni zeleno za venezuelskega plesalca, ki zagrabi priložnost, medtem ko avtomobili stojijo. Kenyer Mendez se na glavi, s pomočjo posebno prilagojeno čelade, ki jo pred podvigom naolji, zadrsa pred in med čakajoča vozila.

Ima posebno čelado. Foto: Reuters
Ima posebno čelado. Foto: Reuters

Njegovi videi izvajanja tako imenovanega "head slidea" (zdrs z glavo) na ulicah venezuelskega glavnega mesta so zaokrožile po spletu, 27-letni breakdancer, ki sicer skupaj z drugimi plesalci izvaja drzne in vratolomne gibe, pa ima velike sanje.

Glede na to, da bo leta 2024 v Parizu breakdance eden izmed olimpijskih športov, si želi uvrstiti v državno breakdancing ekipo. "Za vsak trik, moraš biti v dobri telesni pripravljenosti, zato mora biti breakdance občudovan in spoštovan kot ostali profesionalni športi," meni Mendez, ki se s plesom ukvarja že 15 let, upa pa, da bo še naprej lahko živel od svoje umetnosti in si želi olimpijskega zlata.

S posebnim trikom, ki ga izvajajo tudi drugi plesalci, a dosežejo krajše razdalje, sicer želi podreti Guinnessov rekord za najdaljše zdrs oziroma drsenje na glavo.