Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ime po novem koronavirusu oziroma bolezni, ki jo virus povzroča, mu je nadela družina, ki ima v lasti živalski vrt, njegovo rojstvo pa jih je razveselilo 14. marca, ko se je svetovna kriza že močno zaostrovala.

Gre za majhen živalski vrt v Cordobi, ki je specializiran predvsem za reševanje živali iz cirkusov in zasebnih eksotičnih zbirk.

Rojstvo Covida jih je sicer močno presenetilo, je pojasnila hčerka lastnika živalskega vrta, ki tam med drugim opravlja tudi veterinarske posle. "Sploh nismo vedeli, da je na poti," je razložila Kitzia Rodriguez.

"Tiger bo imel ogromen vpliv, saj je trenutna situacija zahtevna za vse, tudi za nas. A njegovo rojstvo nam bo kljub krizi pomagalo in nam daje upanje za naprej, da bomo lažje dobili obiskovalce. Covid je resnično eno veliko darilo," je dodala.

Njihov živalski vrt je sicer v teh časih še vedno odprt, čeprav se je tudi tamkajšnje javno življenje precej upočasnilo oziroma ustavilo, saj se tudi Mehika trudi, da bi čim prej zajezila širjenje virusa.

Tiger Covid se je rodil 8 let stari tigrici, ki je bila dolgo del cirkusa, nato pa jo je živalski vrt rešil in tudi pozdravil, saj je imela med drugim poškodovan kolk, zaradi katerega je potrebovala operacijo.

Njegov oče pa je 6 let star tiger, ki je bil del zasebne zbirke eksotičnih živali. Živalskemu vrtu oziroma zavetišču se je pridružil po tem, ko si je zaradi ugriza vaze poškodoval čeljust.