Veverica ni smela odleteti v Cleveland (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Veverica ni smela odleteti v Cleveland (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Ženska je ob nakupu dveh vstopnic letalsko družbo Frontier Airlines opozorila, da bo s seboj na letalo iz Orlanda v Cleveland vzela žival za čustveno oporo, a zamolčala, za katero žival gre. V torek se je na letalo tako res vkrcala z veverico v kletki, zato jo je osebje opozorilo, da to ni dovoljeno, piše Guardian.

Američanka se je na vse pretege branila, da brez veverice ne bo vzletela, zato je kabinsko osebje poklicalo policijo. Vsi drugi potniki so morali letalo zapustiti, nato pa so možje v modrem s krova odstranili še težavno potnico in njenega ljubljenčka. Po dveurni zamudi je letalo vzletelo brez obeh.

Pri prevozniku Frontier Airlines so opozorili, da glodavci nimajo vstopa na njihova letala. Po njihovih pravilih ne smejo leteti "nenavadne ali eksotične živali", kar vključuje glodavce, žuželke, ježe, zajce, neudomačene ptice in vse nečiste živali ali takšne z močnim vonjem.

To seveda ni prvi tovrstni incident. Nedavno se je neka potnica na letalo skušala vkrcati s svojim pavom Dexterjem, ki naj bi ji med oblaki nudil čustveno oporo. Neki moški pa je na krov letala prišel s hrčkom, za katerega pa se je dogodivščina nesrečno končala, saj so ga splaknili v stranišču.