58-letni igralec in komik se je najbolj vtisnil v spomin po svoji vlogi v serii 30 Rock, kjer je upodobil Jacka Donaghyja.. Foto: Reuters
58-letni igralec in komik se je najbolj vtisnil v spomin po svoji vlogi v serii 30 Rock, kjer je upodobil Jacka Donaghyja.. Foto: Reuters

Že takoj v uvodu je Baldwin postregel s skečem, v katerem se je kot Trump soočil s svojo "preračunljivo, zvito in domišljavo" protikandidatko Hillary Clinton, ki jo je upodobila Kate McKinnon. "Tako bom dober nocoj," je začel Baldwin posnemati Trumpa. Nato pa se je dotaknil tem, kot sta gospodarstvo in službe. A glavna tarča je bila seveda Clintonova.

"Moj mikrofon je pokvarjen," je dejal moderatorju Baldwin in dodal: "Ona ga je pokvarila. Z Obamo." Ko je moderator McKinnonovo v vlogi Clintonove vprašal, kaj si misli o Trumpovem diskurzu, je samo odgovorila: "Mislim, da bom predsednica na koncu."

"Konec zgodbe, zmagal sem v debati. Ostal sem miren, tako kot sem obljubil. In konec je. Lahko noč," je dejal, preden je odkorakal z odra.

Pisci skeča so se potrudili in poskrbeli, da so udarci leteli tako na republikanskega kandidata kot na demokratsko kandidatko. V sklepnem delu zaigrane debate je tako McKinnova v vlogi Clintonove dejala: "Poslušajte, Amerika, vem, da me sovražite. Ampak, če me ne izvolite, bom kandidirala za predsednico, dokler ne umrem."

Baldwin je s svojo predstavo pustil velik vtis v seriji imitatorjev, ki so se že vživeli v lik Trumpa. Med njimi sta bila tudi igralec Johnny Depp in voditelj Jimmy Fallon.