Na splošno Davčni urad njenega veličanstva ne slovi po svojih duhomornih poročilih. Foto:
Na splošno Davčni urad njenega veličanstva ne slovi po svojih duhomornih poročilih. Foto:

Sivolasi govornik davčnega urada v temni obleki in rdeči kravati na posnetku razpravlja o davkih. Vsekakor resna zadeva, z nadvse prazno vsebino in nezanimivim poročanjem – če izvzamemo občasno premikanje rok. "Če ste britanski vlagatelj in imate odprte račune v tujini oziroma ste lastnik nepremičnin zunaj meja, jih morate prijaviti," razlaga osamljena figura sredi turkiznega ozadja, sicer davčni sekretar David Hartnett.

Poglejte si tudi: Neukrotljivi izbruhi smeha

Toda ne gre za prvi primer nezanimivih in dolgočasnih posnetkov na spletu. Poiskali smo nekatere najbolj neposrečene videe.

Spodaj presodite, kateri bi si zaslužil naziv najdolgočasnejšega, ali sami predlagajte boljšega.

Poročilo Davčnega urada njenega veličanstva.

Večni povzročitelj dolgčasa – čakanje na to, kdaj se bo stena posušila. Ustvarjalec spodnjega videa je šel korak dlje: prepričan, da je 99,9 odstotka videov na portalu YouTube tako zanimivih, kot je sušenje barve, je objavil posnetek, v katerem je izrezal glavnega akterja - pleskarja - in takoj prešel na "glavno stvar".

Opazovanje nekoga, ki izdeluje model letala, lahko postane dolgočasno. Gledanje videa, na katerem nekdo izdeluje model, je dolgočasno. Prav takšen pa je lahko tudi video, ki prikazuje samo delce in ne pokaže tistega, ki jih sestavlja - čeprav vas lahko glasba pripravi do drugačnega mnenja.

Če ste eden izmed tistih, ki vas je navdušilo sušenje barve, boste zagotovo ostali manj ravnodušni pri naslednjem videu. Vas zanima za koliko centimetrov oziroma milimetrov zraste trava v devetih minutah in 53 sekundah?

Vam zlaganje posode v pomivalni stroj povzroča težave? Bi se razveselili moža, ki bi vam pokazal vse mogoče načine, kako jo lahko zložite v pomivalni stroj. Izvolite.

Pralni stroj, toda ne čisto običajni. S tisoč obrati v minuti v šestih minutah preide na 1.200. Pospešek brez primere.

Očitno nadaljevanje zgornjega videa – sušilec. Avtor posnetka dramaturško pokaže, da zunaj dežuje, in zato je sušenje zunaj nemogoče. In nam neznanega razloga sporoči: "Trajalo je približno 75 minut, da se je perilo posušilo."

Učitelji. Ali se vam je kdaj zgodilo, da ste morali prekiniti predavanje samo zato, ker je nekdo v učilnici moral ošiliti svinčnik. Če pogledate naslednji video, vam tega nikoli več ne bo treba narediti. Zakaj? To se tudi mi sprašujemo.

Le malo lahko rečemo ob tem posnetku, razen tega, da je morda krava prav tako zdolgočasena, kot smo mi ob gledanju.