Duhovnik na skejtu. Foto: RTV SLO
Duhovnik na skejtu. Foto: RTV SLO

Za Varisov prodor na Madžarsko je zaslužen duhovnik Zoltan Lendvai, ki ga po vsem svetu poznajo kot župnika na skejtu. Pomaga jim namreč pri navezavi stikov z madžarskimi kupci. Zaslužen je tudi za današnje odprtje, saj se je dogovoril z županom Kaposvarja, mesta okoli 150 kilometrov od slovenske meje.

"Na Madžarskem smo zgradili 15 skejtparkov in tukajšnje ministrstvo mi je že dalo priznanje. Ko bomo pri stotem skejtparku, pa mislim, da bom dobil pohvalo tudi iz Vatikana," je povedal duhovnik.

Proizvajalec, lendavski Varis, je od podpisa pogodbe do udejanjenja porabil 45 dni. Direktor Varisa Top Silvijan Čivre je povedal: "Doslej smo delali male in srednje skejtparke, ta je eden največjih. Pravijo, da je največji betonski na Madžarskem."

Naša vzhodna soseda tudi sicer postaja vse pomembnejša partnerica slovenskega gospodarstva. "Imamo blagovne menjave za 1,7 mrd. dolarjev, in kar je pomembno, vsako leto narašča, v zadnjih 10 letih se je potrojila," je povedal Robert Grah, direktor pomurske gospodarske zbornice.

Sicer so v Lendavi doslej izdelali okoli 270 parkov za skejtanje, največ pa so jih izvozili v Nemčijo in na Nizozemsko.

Lendavskemu Varisu pomaga tudi duhovnik na rolki
Lendavskemu Varisu pomaga tudi duhovnik na rolki