Leteče pice na Mednarodni vesoljski postaji. Foto: Twitter Randy Bresnik
Leteče pice na Mednarodni vesoljski postaji. Foto: Twitter Randy Bresnik

Nespoli, ki kot član Evropske vesoljske agencije okoli Zemlje kroži že več kot sto dni, je bil nad pošiljko navdušen. S kolegi se je lotil dela in naredili so več pic, pri čemer so se seveda nadvse zabavali, vse skupaj pa posneli in objavili na družbenih omrežjih.

"Ko zares, zares pogrešaš pico in to slučajno omeniš vodji ISS-ja med javnim pogovorom. Hvala, Kirk, ker si nas presenetil z nepričakovano okusnimi picami," je ob videoposnetku zapisal Nespoli. Sestavine so astronavtom na ISS poslali s komercialnim vesoljskim plovilom Cygnus.

Astronavti so pice pripravili iz testa, omake, salame in drugih dodatkov, morali pa so se zadovoljiti, da na njih ni bilo sira. "Okusni leteči krožniki," je po uspešno končanem projektu zapisal ameriški astronavt Randy Bresnik.

Izbranci, ki bivajo na ISS-ju, sicer lahko izbirajo med več kot 200 stvarmi z jedilnika. Pice na njem ni, lahko pa si privoščijo tortilje s piščancem, lososa, špagete ali puding. Za ameriški dan zahvalnosti si je ekipa pripravila pravo pojedino, ki je vključevala purana in krompir.