Paul je napovedal, da Nemcem ne bo uspelo priti v finale, zato so mu številni grozili, da bo končal v solati. Foto: Reuters
Paul je napovedal, da Nemcem ne bo uspelo priti v finale, zato so mu številni grozili, da bo končal v solati. Foto: Reuters

Potem ko je pravilno napovedala zmagovalce osmih tekem, tudi finala in malega finala, so iz akvarija v Oberhausnu sporočili: "Paul gre v pokoj in celemu svetu pravi: 'Hvala.' Bilo je lepo prvenstvo."

Hobotnica je s pomočjo hrane napovedovala, kdo bo zmagovalec posamezne nogometne tekme. Odločanje je potekalo po naslednjem postopku. V akvarij so Paulu oskrbniki nastavili dve pokriti posodi s hrano, na katerih sta bili zastavi držav tekmic, in Paul je z izborom posode napovedal zmagovalko tekme.

Kaj bo Paul počel zdaj?
Nova naloga Paula bo pravzaprav njegova osnovna naloga. V akvariju bo na ogled, obenem pa bo s svojim videzom in premikanjem skušal nasmejati čim več obiskovalcev. Že pred SP-jem je bil Paul namreč eden izmed ljubljencev obiskovalcev.

Želje so seveda različne in iz akvarija so sporočili, da so jih v teh dneh zasula pisma z željami, da bi Paul prerokoval še naprej. V akvariju pa so se odločili, da je bilo dovolj. Zavrnili so tudi špansko ponudbo, vredno 30 tisoč evrov. Skupina poslovnežev je namreč želela odkupiti slavno hobotnico in jo spremeniti v maskoto enega izmed gastronomskih dogodkov. Morda Paula nočejo prodati tudi zato, ker je naredil dobro reklamo za akvarij, kjer se obiskovalcev menda kar tare.

Spodaj si lahko ogledate nekaj Paulovih napovedi.

Nizozemska : Španija

Španija: Nemčija
Angljia : Nemčija