Ljubezen ne pozna (starostnih) meja

Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva, ljubezen ni nevoščljiva, se ne ponaša, se ne napihuje, ni brezobzirna, ne misli hudega. Besede iz Pisma Korinčanom so že 65 let pisane na kožo Miroslavi in Oskarju Vezjaku. "Ko sem jo spoznal, sem se zaljubil v njene oči. Imela je prijazne in ljubeče oči. Tako da je v meni udarila iskrica," pripoveduje Oskar, za katerega Miroslava pravi, da jo je očaral s poštenostjo in ljubeznijo. Spoznala sta se v hribih, bila aktivista med osvobodilnim bôjem, ko sta postala in vse do danes ostala tudi prijatelja. O vsem se še zmeraj dogovarjata in sta drug do drugega pozorna. "Poljubček je pri njej bolj redek, pri meni bolj pogost, tako da je povprečje vedno dobro," se še pošali Oskar.

Milena in Franc Bajec, ki bosta zlato poroko praznovala julija, dodajata, da je za zakon pomembna tudi zvestoba: "Zvestoba je prva, če zvestoba ostane, potem tudi partnerja ostaneta skupaj," poudarjata Bajčeva.

Pa je valentinovo po tolikih letih zakona sploh pomembno? "Če je ljubezen tista, ki veže ljudi, veže zakonce, družino, potem je ta praznik zelo pomemben v našem koledarju," pa dodajata zakonca Vezjak.

Ljubezen vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane. Ljubezen nikoli ne mine, še piše v Pismu Korinčanom, zato jo je pomembno praznovati vsaj enkrat letno.