Bradley pravi, da marihuano goji zgolj zato, ker ima neozdravljivo vrsto raka in mu rastlina pomaga lajšati bolečine. Foto: Reuters
Bradley pravi, da marihuano goji zgolj zato, ker ima neozdravljivo vrsto raka in mu rastlina pomaga lajšati bolečine. Foto: Reuters

46-letni William Bradley iz mesteca Clinton v ameriški zvezni državi Connecticut je pred nekaj meseci na YouTubu objavil videoposnetek svojega "čudovitega vrta". Na posnetku se med drugim predstavi z imenom in gledalcem ponosno pove, da ga je Bog obdaril z obilnim pridelkom: "... več, kot potrebujem".

"Zato bi rad tisto, kar mi ostane, podaril ljudem, ki potrebujejo pomoč," med drugim pove na posnetku in doda, da je zdaj oktober, pridelek pa namerava požeti čez nekaj tednov. Vse, ki jih to zanima, nato povabi, naj mu pišejo v njegov poštni predal.

Policija je sicer potrebovala kar nekaj mesecev, preden je moškega ujela - njegovo hišo so preiskali v ponedeljek in našli skoraj kilogram posušene konoplje, 20 gramov hašiša, kokain, nekaj tablet proti bolečinam, okoli 1.000 ameriških dolarjev gotovine in pripomočke za uživanje mamil.

Bradley je sicer že stari znanec policije, saj so ga že leta 2008 pridržali zaradi posedovanja marihuane, količina zasežene prepovedane snovi pa je sodnika prepričala, da je mamilo nameraval prodajati. Obsojen je bil na dve leti pogojne zaporne kazni, zato se tokrat zaporu najverjetneje ne bo mogel izogniti.