Chris P. Bacon s svojim vozičkom lahko hitro 'stopiclja' naokrog, a kmalu bo potreboval novega, saj zelo hitro raste. Foto: Youtube
Chris P. Bacon s svojim vozičkom lahko hitro 'stopiclja' naokrog, a kmalu bo potreboval novega, saj zelo hitro raste. Foto: Youtube

Toda zgodba te rožnate kepice bi se lahko precej drugače končala, saj se je lastnik takoj po skotitvi odločil, da bo živalco, ki ne more uporabljati zadnjih okončin, zavrgel. Odpeljal jo je na veterinarsko kliniko Clermont na Floridi, kjer pa se je za invalidnega prašička zavzel veterinar Len Lucero in se odločil, da bo na svoji družinski kmetiji poskrbel zanj. Dal mu je ime Chris P. Bacon (Slanina) in posebej zanj priredil majhen voziček.

Videoposnetek prašička, ki po sprednjih okončinah drobi po dnevni sobi, zadnje pa mu počivajo na vozičku, ki ga vleče za sabo, je objavil tudi na YouTubu, kjer je v trenutku postal uspešnica. V dveh tednih je zbral več kot pol milijona ogledov, stran na Facebooku Chris P Bacon Pig on Wheels ima 18.000 všečkov, na Twitterju pa ima prašiček že 1.300 sledilcev.

Slavni pujsek, ki se je skotil 13. januarja, je bil v času nastanka posnetka star deset dni, Lucero pa je nato objavil še dva videa, v katerih se Chris igra s plišasto igračko in se zbudi v inkubatorju - tudi ta dva posnetka imata že šestmestno število ogledov.

Pujsek, ki osrečuje ljudi
Lucerovo življenje se je obrnilo popolnoma na glavo, odkar je dobil rožnatega varovanca - potožil je, da na noč uspe spati le tri ali štiri ure, saj skrbi za vse kanale, prek katerih Chris "komunicira" z javnostjo. Oblegati pa so ga začeli tudi novinarji, ta teden ga čaka nastop v pogovorni oddaji na eni izmed ameriških nacionalnih televizijskih postaj, načrtuje pa tudi kolekcijo majic z napisom I Love Chris P. Bacon in privabljanje oglaševalcev s posnetki na YouTubu, poroča Reuters.

Vendar pa zatrjuje, da s pujskom ne namerava obogateti: "Chrisova prava vrednost leži nekje drugje. Želim si, da bi moj pujsek postal slaven. Medijsko ga izpostavljam zato, ker osrečuje ljudi."