Najstarejši udeleženec novoletnega kopanja v Portorožu je imel 84 let, najmlajši pa štiri leta. Foto: MMC RTV SLO
Najstarejši udeleženec novoletnega kopanja v Portorožu je imel 84 let, najmlajši pa štiri leta. Foto: MMC RTV SLO
Novoletni kopalci v Portorožu

Najprej se je začelo z ogrevanjem ob poskočni glasbi, ko so bili vsi dovolj pripravljeni, je sledil prvi letošnji skok v morje. Po preplavanih 30 metrih so plavalci in plavalke stopili mokri, a navdušeni na sosednji pomol.

Najstarejši udeleženec je imel 84 let, najmlajši pa štiri leta. Vsi udeleženci so za pet evrov, kolikor je znašala prijava, dobili toplo juho, posladkali pa so se lahko tudi z drugimi dobrotami portoroških kuharskih mojstrov.

"Nekaj zdravega za telo in dušo"
Organizator Nino Cokan je bil več kot zadovoljen z odzivom - udeleženci so prišli iz celotne Slovenije in tudi iz Italije, Hrvaške, Avstrije, Velike Britanije in Rusije, celotno dogajanje pa je več tisoč ljudi spremljalo tudi z obale. S skokom v morje si povrnemo pozitivno energijo ter naredimo hkrati nekaj zdravega za telo in dušo, je zatrdil.

Prireditev, ki je letos potekala že desetič zapored, je prerasla v enega pomembnejših dogodkov na Obali v času božično-novoletnih praznikov, pestro popoldansko dogajanje pa so v Portorožu sklenili tudi s prazničnim ognjemetom.


Reportažo Branka Vrabca za našo televizijo iz Portoroža si lahko ogledate v priloženem videoposnetku, v fotogaleriji pa so tudi utrinki novoletnega plavanja iz Švice, Poljske in Madžarske.

Novoletni kopalci v Portorožu