Ste vedeli, da ima Slovenija župansko nogometno reprezentanco? Foto: Reuters
Ste vedeli, da ima Slovenija župansko nogometno reprezentanco? Foto: Reuters

V Sloveniji imamo že dobrih devet let župansko nogometno reprezentanco, ki je do zdaj odigrala dve evropski tekmi in dosegla šesto ter sedmo mesto. Letos si slovenski župani na Češkem želijo še boljšega rezultata.

Stanko Glažar, župan Občine Hajdina in selektor slovenske županske nogometne reprezentance, je na srečanju povedal: "Kar nekaj tekem smo imeli tako pripravljalnih že, da smo se pripravili za to evropsko prvenstvo. S Hrvati se zdaj srečujemo prvič. So po letih, starosti približno nam primerljivi."

Na evropsko prvenstvo prvič odhajajo tudi Hrvati, navdušili pa so jih prav naši župani. "Vsekakor šport ljudi združuje, ne glede na to, od kod prihajamo. To je pripravljalna tekma in tudi priložnost, da se pogovorimo o skupnih težavah, glede na to, da si delimo in opravljamo podobne funkcije," je povedal Željko Turk, župan mesta Zaprešić in predsednik Združenja mest Hrvaške.

Jože Kužnik, župan Občine Polzela, je povedal, zakaj so tekmo odigrali prav v njegovem kraju: "Izbrali smo pač Polzelo zaradi tega, ker imamo zelo podobno igrišče, na kakršnem igrišču bomo igrali tudi na evropskem prvenstvu na Češkem."

In čeprav so slovenski župani po mnenju občinstva igrali bolje, je bil končni rezultat dve proti nič za hrvaške župane.