Plešoča vagina in penis na televiziji. Foto: YouTube
Plešoča vagina in penis na televiziji. Foto: YouTube

Novi spletni senzaciji sta Snoppen in Snippan, ki nastopata - poskakujeta in poplesavata - v krajšem spotu: to sta moško in žensko spolovilo z obrazoma, klobukom, sončnimi očali in mikrofonom.

Približno minuto trajajoč spot se začenja s penisom, ki prihaja v "polnem galopu". Nato se mu pridruži še vagina, ki je 'kul' in elegantna, tudi pri stari ženski. Oba sta si tako različna, a hkrati tako podobna, se nadaljuje pesem.

Cilj videospota je podučiti mlade o spolnosti. Vodja projekta Kajsa Peters je tako za švedski časnik Expressen pojasnila, da so spot posneli zaradi zanimanja za to temo med mladimi: "Upamo, da bo pesem staršem olajšala pogovore z otroki o penisu in nožnici."

Komentarji po objavi so deljeni. Medtem ko nekaterih podpirajo idejo liberalne Švedske in želijo najmlajše na simpatičen način seznaniti s spolnostjo, je mnogo tudi takih, ki nad njo niso niti najmanj zadovoljni. "Morajo majhni otroci res gledati takšne bolne stvari?" se glasi le eden izmed jeznih komentarjev.

Na YouTubu je bil videospot objavljen pred dobrim tednom dni in je zbral že več kot dva milijona ogledov, na družabnih omrežjih pa ga je komentiralo že na tisoče ljudi.