V Velenju se je zbralo več kot 1000 tabornikov. Foto: TV Slovenija
V Velenju se je zbralo več kot 1000 tabornikov. Foto: TV Slovenija

Ne le pogled na ogromen taborni prostor, tudi število udeležencev je veličastno. Več kot 1.000 jih je tukaj. "Predvsem smo veseli velikega števila prostovoljcev, ki so prišli pomagat, izvajat program. Videti je, da si mladi želijo prevzemanja odgovornosti in taborništvo jim to omogoča," je povedal Domen Uršič, načelnik Zveze tabornikov Slovenije.

Taborništvo torej ni le postavljanje šotorov in vezanje vozlov. Taborništvo - tudi na Zletu - je veliko več. "Vse udeležence bi radi ozavestili o problematikah današnjega sveta, predvsem o revščini, neenakosti, o podnebnih spremembah, ki se dogajajo. Na drugi strani pa tudi o možnostih, ki jih prihodnost prinaša in kaj lahko mi storimo glede tega," pojasni Blaž Zupančič, programski vodja Zleta.

Dogajanje na Zletu pa je le začetek poti, po kateri želi iti taborništvo v prihodnje. Vodja Zleta, Jasna Vinder, je povedala, da želijo, da je njihov dogodek zgled drugim, dodala pa je: "Ljudi, ki so tukaj, želimo tudi napolniti z motivacijo za delo naprej."

Če gre soditi po prvih dneh, jim odlično uspeva. "Tu spoznaš nove ljudi, drugačne, zelo všeč mi je, da si lahko, kar hočeš pri tabornikih," je povedal eden izmed tabornikov.

In Zlet ponuja ravno to. Nekaj posebnega, nekaj novega, nekaj drugačnega.

Več kot 1000 tabornikov v Velenju
Več kot 1000 tabornikov v Velenju