17. junija bo začel ob polnoči na Goričkem in končal ob polnoči v Portorožu. Foto: MMC/Televizija Slovenija
17. junija bo začel ob polnoči na Goričkem in končal ob polnoči v Portorožu. Foto: MMC/Televizija Slovenija

335 kilometrov bo prevozil v dobrodelne namene – zbiral bo denar za otroke športnike iz socialno ogroženih družin, upa pa, da ga bo na poti 17. junija spremljalo čim več kolesarjev.

Simon se je leta 2008 odločil, da bo prekolesaril svet. Do danes je prevozil 20.000 kilometrov v 17 državah na treh celinah. Zdaj želi osvojiti slovensko diagonalo v 24 urah. "335 km je tudi zame eden večjih izzivov. Običajno po svetu prekolesarim od 100 do 180 km na dan, čeprav zelo otovorjen. Ampak vseeno je to še enkrat večja razdalja," je pojasnil.

Začel bo ob polnoči na Goričkem in končal ob polnoči v Portorožu. "Vse kolesarje, rekreativne in navdušence, vabim, da se mi pridružijo na celotni trasi ali na delu poti, kjerkoli, kadarkoli, za kolikor dolgo bodo zmogli," je dodal.

Zbiranje denarja za revnejše športnike
Kje bo v katerem trenutku dneva, bo mogoče spremljati na spletu. Ob tem, da 17. junija zmiga Slovenijo in ljudi spodbudi h gibanju, pa ima njegovo kolesarjenje globlji pomen.

Pred in med kolesarjenjem po državi in po njem bo Simon, ob katerem bodo vozili tudi znani Slovenci, zbiral sredstva za športnike iz socialno šibkih družin – s poslanimi sporočili ali prihodom na eno od promocijskih točk v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu.

Simon Eržen na dobrodelno pot okoli Slovenije
Simon Eržen na dobrodelno pot okoli Slovenije