Space Jam je bil filmski projekt, ki je Jordana še dodatno proslavil v popkulturi. Foto: AP
Space Jam je bil filmski projekt, ki je Jordana še dodatno proslavil v popkulturi. Foto: AP
Space Jam
Space Jam je postal najljubši film številnih otrok. Poleg Jordana pa so v filmu zaigrali še Bill Murray, Charles Barkley, Patrick Ewing in drugi. Foto: AP

Hkrati pa je do danes postal najbolj gledani košarkarski film vseh časov. Morda je to tudi razlog, zakaj filmski studio Warner Brothers ni nikoli umaknil spletne strani filma, ki so jo prvič objavili leta 1996. Tako lahko obiskovalci strani še vedno poslušajo skladbe iz "soundtracka" in obujajo spomine na film s pomočjo zelo majhnih fotografij. Poleg tega je spletna stran ohranila tudi retrovidez.

Film je v tem času postal kulturni mejnik za generacijo milenijcev. Toda iz Warner Brothersa so že pred časom sporočili, da se obeta drugi del uspešnice iz 90. let prejšnjega stoletja. Vodilni možje filmskega studia so že podpisali pogodbo z zvezdnikom ekipe Cleveland Cavaliers LeBronom Jamesom. Hkrati pa so tudi začeli pogovore z režiserjem filmov Hitri in drzni 6 in Zvezdne steze: Onkraj Justinom Linom, ki naj bi režiral tudi Space Jam 2.

Prav ob jubileju filma so na spletni strani Entertainment Weeklyja objavili intervju z režiserjem prvega in za zdaj edinega filma Space Jam. Joe Pytka je ob tej priložnosti povedal, da je nadaljevanje filma izguba časa. "Zdi se mi nesmiselno, da bodo poskušali narediti drugačen film iz tega. Ne morem si predstavljati, kakšen bi bil film," je dejal Pytka.

Ob tem je tudi poudaril, da danes ni košarkarja, ki bi bil tako priljubljen, kot je bil Jordan. "Nikoli več ne bomo videli takšnega košarkarja, kot je bil Jordan. Bil je markantna figura, kot Muhammad Ali. Bil je nad svojo igro. Mlajši igralci niso," je še dodal režiser.