Anne Hathaway je prevzela vse z oponašanjem Miley Cyrus. Foto: Youtube
Anne Hathaway je prevzela vse z oponašanjem Miley Cyrus. Foto: Youtube
Čeprav se je oddaja šele dobro začela, je nastop Heathawayjeve že dobil status ikonskega nastopa na televiziji. Foto: Youtube
LL Cool J
Oddajo povezuje igralec in raper LL Cool J. Foto: Reuters

Sprva se odpiranje ust na posneto matrico ni zdela dobra ideja za oddajo. Toda ko je doživela svojo premiero na začetku meseca, se je mnenjea spremenila. Idejo so črpali iz oddaje The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Koncept je preprost: dva zveznika se bojujeta s posnemanjem nastopa in petja znane skladbe, medtem ko občinstvo ploska na ponarejanje izvirnika.

Na spletnem portalu The Star so zapisali ob tem: "Zamislite si, kot da bi gledali teniški dvoboj brez žogice." Toda po nekem neverjetnem ključu je Lip Sync Battle postala uspešnica predvsem na račun videoposnetkov, ki so začeli krožiti po spletu. Prva oddaja je požela rekorde v gledanosti na televiziji Spike, kjer jo predvajajo.

Do zdaj so v oddaji navduševali Dwayne "The Rock" Johnson v disko opravi in oponašanju uspešnice Bee Gees Stayn' Alive. Prav tako je do milimetra natančno oponašal ustnice Taylor Swift pri skladbi Shake It Off.

Nasprotje karaok obnorelo svet
Zakaj sta imitacija in pantomima postali tako veliki uspešnici, se sprašujejo vsi. Je nasprotje karaok. Namesto da bi navadni "Zemljani" peli na zelo neroden, se zvezdniki pretvarjajo, da pojejo na zabaven način. Posnetek, v katerem je Anne Hathaway oponašala Miley Cyrus v izvajanju skladbe Wrecking Ball, ima na portalu YouTube več kot 13 milijonov ogledov.

Natanko četrt stoletja, odkar se je javnost zgražala nad dvojcem Milli Vanilli, ker nista pela svojih pesmi, ampak samo odpirala usta, je prav to postal nov fenomen. Medijski strokovnjaki ugotavljajo, da gre za stranski proizvod širše težave - umetne industrije, kjer se poveličujejo učinki 'autotune' in tekmovanja v igranju na namišljeno kitaro.