Meeks je postal spletna uspešnica, saj so množice všečkale njegovo fotografijo na Facebooku in jo komentirale. Foto: Reuters
Meeks je postal spletna uspešnica, saj so množice všečkale njegovo fotografijo na Facebooku in jo komentirale. Foto: Reuters
Modna revija
Iz zapora na modne steze? Foto: Reuters

Kot poročajo ameriški mediji, se je Gina Rodriguez dogovorila za zastopstvo 30-letnega Kalifornijca, ki je zaradi večjih in manjših prestopkov že stari znanec policije. Rodriguezova izbira le precej razvpita imena, kot so najstniška mama Farrah Abraham, domnevna nekdanja ljubica lastnika LA Clippersov Donalda Sterlinga V. Stiviano in mama osmih otrok Nadya Suleman.

"Jeremy je res čudovit, poleg tega pa je že zdaj znan po vsem svetu, zato sem prepričana, da mu lahko pomagam do cvetoče kariere v zabavni industriji," je dejala. Dodala je: "Mislim, da bi lahko s pogodbami in manekenskimi posli mesečno zaslužil med 3.000 in 100.000 dolarjev. Dogovarjam se tudi z več televizijskimi hišami, da bi spremljale Jeremyjev vstop v šovbiznis." Do zdaj svojemu varovancu še ni izposlovala nobenega posla ali kakšne druge zaposlitve. Težava je seveda tudi v tem, da je Meeks v zaporu, varščina zanj pa znaša kar 1,1 milijona dolarjev.

Kliki na gumb "Všeč mi je"
Spomnimo, Meeksov obraz je postal znan, potem ko je policija v Stocktonu v Kaliforniji na Facebooku objavila njegovo fotografijo. 30-letnik je že star znanec policije, ki je bil zaradi svojih dejanj večkrat že obsojen. A splet je "ponorel" zaradi njegovega videza - modrih oči, polnih ličnic in poudarjenih ustnic, mnogo žensk je zapisalo, da bi moral postati maneken, ne pa kriminalec. V treh dneh je Jeremyjeva fotografija prejela več kot 80.000 všečkov (in več kot 20.000 komentarjev), za primerjavo: fotografije treh Jeremyjevih pajdašev so prejele nekaj več kot 3.000 všečkov.

Njegova mama Katherine Angier je sprožila kampanjo, s katero zbira sredstva za sinovo izpustitev iz zapora. "Jeremy ima delo, ima ženo, ima dva otroka ... Je zelo prijazen, pomagajte mi ga osvoboditi," je napisala mama Meeks in dodala še nekaj fotografij svojega sina, obenem pa je zanikala, da njen sin pripada tolpi Crips, ki je znana po umorih in trgovini z mamili. Jeremy ima na roki tetoviran napis Crip, ki sugerira, da je član prej omenjene kriminalne združbe. "Stare tetovaže povzročajo stereotipe, policija ga krivi brez razloga. On je moj sin in čudovit je," pravi njegova mama in dodaja, da se je njen sin spremenil, da je slaba preteklost za njim. Do zdaj je zbrala nekaj več kot 5.000 dolarjev.

Meeksa so prijeli zaradi 11 kriminalnih dejanj, med drugim članstva v ulični tolpi in posedovanja strelnega orožja, a njegova agentka je prepričana, da ga temna preteklost ne bo ovirala pri spremembi kariere.