Stu Pengelly je doma v mestu Perth na zahodni obali Avstralije, ki je v sredo doživela najbolj vroč dan v zgodovini merjenj – najvišja povprečna temperatura v državi je bila kar 40,9 stopinje Celzija. Mnogi se v teh dneh raje skrivajo v ohlajenih prostorih in poskrbijo, da spijejo dovolj vode, Pengelly pa se je odločil, da v tem "peklu" naredi preizkus.

Na sprednji sedež svoje starega vozila znamke Datsun je namestil pločevinasto posodo in vanjo dal 1,5-kilogramski kos svinjine. Pustil jo je, da se je "cvrla" v zaprtem avtu deset ur, in ko je meso po tem času preveril, je bilo – pečeno. Narezal ga je na rezine, da je svoje besede podkrepil z dokazom. Nič čudnega, saj je bila temperatura v avtomobilu ob enih popoldne kar 81 stopinj Celzija.

Pengelly je na Facebooku objavil videoposnetek svojega preizkusa, ki je postal viralna uspešnica. A čeprav je vse skupaj naredil za zabavo, ni pozabil opozoriti sodržavljanov, naj nikoli, res nikoli, v razgretem avtomobilu ne puščajo otrok ali domačih ljubljenčkov. "Niti za minuto," je dodal.

V Perthu je že deset dni zapored temperatura presegla 35 stopinj Celzija, kar je nov rekord za to mesto. "Če bo temperatura še tako visoka, bi morda lahko poskusil tudi s pripravo kiša v vozilu. Verjetno bi bil pripravljen v dveh urah," je dodal Pengelly.