Leta 2002 je serija dobila emmyja. Foto: AP
Leta 2002 je serija dobila emmyja. Foto: AP

Pred kratkim so naznanili, da gre v Londonu pod dražbeno kladivce izvirni scenarij dvodelnega konca četrte sezone serije Prijatelji. Prizore za konec četrte sezone je igralska zasedba posnela tudi v Angliji, čeprav bi izvirne scenarije morali uničiti, saj ekipa ni želela, da bi konec pricurljal v javnost, pa je bil eden vseeno rešen.

Sorodna novica Na dražbo gre izvirni scenarij serije Prijatelji

Na omari v studiu v Wembleyju ga je leta 1998 našel eden izmed uslužbencev. Ta je bil mnenja, da si tak dragoceni spominek zasluži, da ga ima v lasti velik oboževalec legendarne serije. Komu je scenarij pripadal, še vedno ni jasno, vendar naj bi šlo za nekoga v igralski zasedbi ali ekipi televizijske oddaje.

Vrednost scenarija dvodelne epizode The One With Ross's Wedding so pred dražbo ocenili na med 600 in 800 funtov (okoli 693 in 929 evrov). A navdušenci so "ponoreli" in tako je končna cena bistveno presegla ta znesek, poroča BBC.

Za scenarij je bila huda konkurenca, borilo se je kar 219 navdušencev s celega sveta, zmagovalna ponudba pa je pripadla neimenovanemu spletnemu kupcu, ki je ponudil kar 22.000 funtov (okoli 25.600 evrov), z vsemi stroški skupaj pa je tako zanj skupno plačal 28.864 funtov (okoli 33.560 evrov).

"Ne morem verjeti rezultatu in vplivu tega odkritja," je dejala Amanda Butler iz dražbene hiše Hanson Ross, ki je svetovno zanimanje oklicala za "fenomenalno".