Naloga prve dame je, kot je znano, da poskrbi za božično okrasitev. Naslovna tema tokratne je Amerika, čudovita (America the Beautiful) in je namenjena počastitvi veličine ZDA. Foto: Reuters
Naloga prve dame je, kot je znano, da poskrbi za božično okrasitev. Naslovna tema tokratne je Amerika, čudovita (America the Beautiful) in je namenjena počastitvi veličine ZDA. Foto: Reuters

"Navdušeno naznanjam letošnjo praznično temo Amerika, čudovita. Zadnja štiri leta sem imela čast obiskati nekaj najlepših spomenikov naše države in se srečati z nekaj najsočutnejšimi in domoljubnimi ameriškimi državljani. Hvala vsem prostovoljcem, ki so zagotovili, da je ljudska hiša pripravljena na praznični čas. Vsem želim vesel božič in srečno ter zdravo novo leto," je med drugim sporočila prva dama ZDA.

Pri vhodu v vzhodno krilo Bele hiše je božično drevo Zlatih družin, to je družin, ki so v vojnah izgubile svoje sinove in hčere. Drevo je okrasila ena od takih družin.

Bela hiša je polna dreves, ki predstavljajo vseh 50 zveznih držav, razstavljene so božične voščilnice zadnjih 12 predsedniških družin, letošnja pa je v zlatu in prikazuje Ameriko.

V knjižnici Bele hiše je zbirka več kot 2700 klasičnih del ameriških avtorjev, s poudarkom na ženskah, ki so se borile za enakopravnost.

Melania Trump je dodala zmagovalna umetniška dela tekmovanja otrok v čast 19. amandmaja k ustavi, ki je potrdil volilno pravico žensk.

Razstavljeni so letala, vlaki in avtomobili, ki poudarjajo zgodovinski razvoj tehnologije in transporta od železnice do pristanka na Luni. Božična okrasitev prikazuje tudi naravne lepote ZDA, posebno drevo je namenjeno poudarjanju pobude prve dame Bodi najboljši za razvoj otrok.

Božične okrasitve Bele hiše Melanie Trump so bile v preteklih letih deležne nekaj kritik, zato se je lani in letos odločila za bolj tradicionalni pristop, vendar pa ameriški mediji letos omenjajo tudi škandalozno skrivaj posneto izjavo prve dame o božiču. Nekdanja prijateljica prve dame Stephanie Winston Wolkoff jo je posnela med pritoževanjem, da nihče ne ceni njenega dela. Povedala je, da se zelo trudi z božičnimi zadevami in pri tem s sočnim izrazom dodala, da
Božične okrasitve Bele hiše Melanie Trump so bile v preteklih letih deležne nekaj kritik, zato se je lani in letos odločila za bolj tradicionalni pristop, vendar pa ameriški mediji letos omenjajo tudi škandalozno skrivaj posneto izjavo prve dame o božiču. Nekdanja prijateljica prve dame Stephanie Winston Wolkoff jo je posnela med pritoževanjem, da nihče ne ceni njenega dela. Povedala je, da se zelo trudi z božičnimi zadevami in pri tem s sočnim izrazom dodala, da "nikomur ni mar za božične zadeve". Američani naj bi ji to malce zamerili. Foto: Reuters