Kobejeva brisača z zadnje tekme gre na dražbo. Foto: EPA
Kobejeva brisača z zadnje tekme gre na dražbo. Foto: EPA

Na javni dražbi bodo ponudili brisačo, ki jo je Kobe nosil na poslovilni tekmi. Izklicna cena je 500 dolarjev, pri dražitelju Heritage Auctions pa upajo, da gre za zbirateljski kos opreme, ki bo na koncu presegel vrednost 10.000 dolarjev.

Omenjeno brisačo je imel Bryant položeno čez ramena po tekmi, ko se je poslavljal od soigralcev in navijačev. Obenem je bila to tudi njegova lastna reklama, saj je na brisači logotip proizvajalca pijač, v katerega je denar vložil tudi košarkar.

Bolj kot javna dražba brisače z zadnje tekme pa je nenavadna ponudba nekega Američana, ki je na eBayu ponudil vrečko z zrakom iz dvorane Staples Center, ki ga je vdihoval Kobe Bryant. Izklicna cena za vrečko zraka je znašala en dolar, cena pa je dosegla vrednost 15.300 dolarjev, a je pozneje eBay nenavaden oglas umaknil.

Bryant se je poslovil pred 14 dnevi, ko je na tekmi svojih Los Angeles Lakersov proti ekipi Utah Jazz dosegel 60 točk.

Kobejeva dediščina bo v košarkarski zgodovini zapisana za vedno. Upokojil se je po 20 sezonah, v katerih je osvojil pet šampionskih prstanov. 18-krat je bil izbran na All-Star tekmo. 37-letni košarkar je šele peti igralec v NBA-ju, ki je v ligi igral 20 let, prvi le z enim moštvom.