Tudi v Londonu je nepremičninska kriza velika. Foto: AP
Tudi v Londonu je nepremičninska kriza velika. Foto: AP

Kot poroča Guardian, bodo iz hotelske podružnice v Enfieldu izselili okoli 30 družin in jih začasno nastanili na drugo lokacijo, saj so njihove sobe rezervirali obiskovalci Beyoncejine turneje Renaissance. Okoli sto sob, dve tretjini hotelskih zmogljivosti, ima trenutno v najemu mestni svet, ki jih je dodelil brezdomcem. Nekatere sobe si deli po štiri ali pet ljudi.

Po Guardianovih navedbah mestni svet ni pravočasno podaljšal rezervacije za 30 družin, ki se iztečejo ravno med koncertno turnejo, kar pomeni, da bodo morali številni hotel zapustiti. V hotelih Travelodge lahko sobe rezervirate za največ 28 dni, družine pa so že prej občasno selili tik pred zdajci, ko mestnemu svetu ni uspelo pravočasno podaljšati bivanja, sobe pa so medtem rezervirali drugi ljudje.

Družine so za Guardian povedale, da lokalne oblasti pogosto čakajo prav do zadnjega dne, preden jim podaljšajo rezervacijo.

Tisti, ki so se že morali začasno izseliti iz hotela, pravijo, da je celoten postopek izjemno stresen, saj morajo vzeti s seboj vse svoje imetje, pogosto pa tudi njihovi otroci v tistem času ne morejo v šolo zaradi selitve.

Foto: EPA
Foto: EPA

Selitve za družine izjemno stresne

“Že tako ne spim, ta novica pa me je popolnoma pretresla. Ne vpliva dobro name, na moje duševno zdravje in na moja dva najmlajša otroka, ki zaradi svojih posebnih potreb nujno potrebujeta stabilnost. Kamor koli gremo, potrebujeta čas, da se privadita. Morata imeti isto rutino. Zanju bo to izjemno stresno. Noro je, kako mestni svet dela s tem, kot loterija," je povedala 42-letna Collette Collington, ki prebiva v enfieldskem Travelodgeu s štiriletno hčerko in dveletnima avtističnima dvojčkoma od začetka meseca.

Enfieldski mestni svet naj bi sicer za zaprtimi vrati izrazil pomisleke glede posledic Beyoncejine turneje na te družine, nastanjene v Travelodgeu.

"Če Travelodge nima na voljo sob, se bomo potrudili po najboljših močeh, da tem družinam najdemo alternativno primerno nastanitev. Zavedamo se, da hotelska nastanitev za te družine ni idealna, zato še naprej lobiramo za nacionalno akcijo, da bi rešili kronično pomanjkanje cenovno dostopnih nastanitev," je povedal predstavnik mestnega sveta.

Predstavnik Travelodgea pa: “Z enfieldskim mestnim svetom sodelujemo že vrsto let s kratkoročnimi nastanitvami. Vsi vpleteni razumejo, da gre za začasno ureditev, dokler lokalne oblasti ne najdejo stalnejše rešitve. Naše sobe lahko rezervira kdor koli, bomo pa vedno skušali po svojih najboljših močeh podpirati mestni svet.”