Zapornik iz Guantanama v zameno za srečanje z Barackom Obamo -
Zapornik iz Guantanama v zameno za srečanje z Barackom Obamo - "sliši se kot rahlo obupan ukrep", ugotavlja Stewart. Foto: The Daily Show

Stewart se je najprej pošalil na račun ameriške državne sekretarke Hillary Clinton in novinarjev, ki so jo po razkritju diplomatskih depeš, iz katerih je razvidno, da je od diplomatov zahtevala, naj vohunijo za visokimi predstavniki Združenih narodov, vprašali, ali jo je kaj sram zaradi razkritja tajnih dokumentov.

"Ali jo je sram? Ste bili živi v 90. letih?" se je vprašal Stewart in gledalce spomnil, da je Hillary poročena z Billom Clintonom (saj veste, človekom, ki "ni imel spolnih odnosov s to žensko", pri čemer je "pozabil" omeniti, da po njegovem mnenju oralni seks ni spolni odnos). Ob tem je Stewart še pripomnil: "Mislim, da se je že malo navadila na sram."

"Sliši se kot nekoliko obupan ukrep"
Nato pa se je voditelj The Daily Showa dotaknil še Slovenije: "Sloveniji naj bi bilo rečeno, da mora ob sestanku z ameriškim predsednikom Barackom Obamo sprejeti vsaj enega zapornika iz Guantanama. Sliši se kot nekoliko obupan ukrep, vendar pa bo ta zagotovo uspešnejši kot prejšnji predsednikov predlog: 'Vzemi zapornika, pusti zapornika.'"

Stewart je ob tem še opomnil, da so Američani zelo ciničen narod in da se lahko Julian Assange, ustanovitelj Wikileaksa, neha truditi "s to dramo", saj bi bilo edino, kar bi Američane lahko presenetilo, če bi izvedeli, "da so v smrt Johna F. Kennedyja vpleteni vesoljci".