V zloglasnem filmu Saltburn glavna lika poletne počitnice preživita na družinskem posestvu Saltburn, njuno tamkajšnje bivanje pa zaznamujejo spolno nabiti in nasilni dogodki. Ker je režiserka Emerald Fennell zanj želela uporabiti hišo, ki se na filmskem platnu še ni prikazala, si je izbrala skoraj 700 let staro posestvo Drayton v Northamptonshiru. Lastnik graščine, ki je bila zgrajena okoli leta 1328, Charles Stopford Sackville je prijatelj njenih staršev.

Čeprav naj bi pogodba sodelujočih pri produkciji zapovedovala, da imena ali lokacije hiše, kjer so snemali, ne razkrijejo, je revija Tatler nepremičnino prepoznala že v napovedniku. Ne glede na to, da gre za zaseben dvorec, ki ni odprt za javnost, pa se tja zdaj zgrinjajo oboževalci, ki pred hišo tudi plešejo na uspešnico Sophie Ellis-Bextor Murder on the Dancefloor – ta je del zadnjega prizora, v katerem Barry Keoghan, ob katerem je v filmu zaigral tudi Jacob Elordi, pleše popolnoma gol.

"Kako bi se počutili, če bi se ljudje fotografirali pred vašo hišo?"

Sackville pravi, da ni bil pripravljen na tako veliko zanimanje za njegov 127-sobni dom. "Precej čudno je," je dejal lastnik, ki pa je s posledicami vse prej kot zadovoljen. "Kako bi se počutili, če bi se ljudje fotografirali pred vašo hišo?" je še povedal in dodal, da bi rad, da zanimanje izpuhti, a tega sam ne more narediti, poroča Guardian.

Da bi preprečil vstop vsiljivcev, ki se tam poskušajo vedno znova fotografirati in tako motijo posest, je moral namreč od osebja zahtevati, naj patruljira okoli zemljišča.

Čez posestvo sicer poteka javna pešpot, a naj bi zaposleni ujeli že več kot 50 oseb, ki so zašle s poti. "Večina ljudi je dobrih, nekateri pa postanejo preveč radovedni," je razkril Sackville, ki je sicer priznal, da je na njegovo privolitev v prisotnost kamer v svojem domu nedvomno vplivala količina ponujenega denarja.