Royal Mail znamke sta pred njimi prejeli še zasedbi The Beatles leta 2007 in Pink Floyd leta 2016, poroča britanski The Guardian.

Na znamki bo med drugim upodobljen tudi pokojni Freddie Mercury. Foto: AP
Na znamki bo med drugim upodobljen tudi pokojni Freddie Mercury. Foto: AP

Kitarist skupine Brian May je ob predstavitvi znamk dejal, da so s to gesto postali "državna institucija". "Težko je opisati občutke ob tej gesti in položaju, v katerem smo se znašli – postali smo prava državna institucija! In tega nič ne potrjuje bolj kot ta čudovita gesta Royal Maila." Bobnar Roger Taylor pa je dodal, da zdaj so pa resnično postali del državnega inventarja.

13 poštnih znamk bo naprodaj od 9. julija, med dizajni bodo med drugim skupinska fotografija, štiri koncertne fotografije Maya, Taylorja, Freddieja Mercuryja in basista Johna Deacona, poleg tega pa so dodali še naslovnice albumov Queen II, Sheer Heart Attack, A Night at the Opera, News of the World, The Game, Greatest Hits, The Works in Innuendo.

Paket znamk bo dostopen že za nekaj manj kot 18 evrov.

Ta novica je oboževalce zasedbe precej razveselila, sploh ker jih je pred kratkim malenkost prestrašila Mayeva novica, da ga je prizadel manjši srčni napad. Sprva si je med vrtnarjenjem "popolnoma raztrgal gluteus maximus", med zdravljenjem poškodbe in reševanjem težav z ukleščenim živcem na isti nogi pa ga je prizadel manjši srčni napad.

"Izkazalo se je, da sem imel tri zamašene arterije, ki bi lahko ogrozile dotok krvi do mojega srca," je povedal. "Mislil sem, da sem zdrav tip. Imel sem dober pritisk in dober srčni utrip, mislil sem, da je z mojim srcem vse v redu." May je svoje oboževalce v objavi na družbenih omrežjih pozval, naj svoje zdravje in srce vzamejo resno. "Zdravo živim, zdravo jem, celo kolesarim. Kljub temu se mi je to zgodilo. Pojdite k zdravniku in se redno preverjajte!"gale