Višino je dveletnemu psu, ki je ime dobil po vrhovnem starogrškem božanstvu, 22. marca izmeril in potrdil njegov veterinar, piše ameriški CNN.

"Komentarji, ki jih najpogosteje slišimo, so: 'Vau, to je konj!', 'Ali ga lahko zajaham?' ali 'Ali ima sedlo?'" je za Guinnessovo knjigo rekordov povedala Zevsova lastnica Brittany Davis. "Odgovor na vsa ta vprašanja je 'ne'," je dodala.

Sprva je bila tudi sama prestrašena zaradi velikosti psa, a hitro se je zaljubila vanj. "Vedno je bil velik, tudi kot mladiček, imel je ogromne tace."

12 pločevink pasje hrane vsak dan, občasno ocvrta jajca in palčke ter ledene kocke. Vse to se znajde na jedilniku pasjega velikana, ki je postal prava lokalna zvezda. Kadar koli obiščejo kmečko tržnico, ga krajani zasujejo s pozornostjo in dobrotami.

Povprečna življenjska doba nemških dog je na splošno sorazmerno kratka: od šest do osem let.

Najvišji pes vseh časov je bil nemška doga, ki je prav tako slišal na ime Zevs. Poginil je leta 2014, dočakal je starost petih let.

Kosmatinec je bil, merjeno do ramen, visok kar 1,118 m. Ko se je povzpel na zadnje tace, pa je v višino dosegel več kot dva metra.