Vzdevka
Vzdevka "živi ken" si ni izbral sam, ampak so mu ga nadeli mediji. Foto: Instagram

Svet je že spoznal prvo "živo barbiko" Valerijo Lukjanovo, vedno več pa je tudi moških, ki svoj videz (skrajno) spreminjajo s plastičnimi operacijami. Eden izmed njih je 34-letni Američan Justin Jedlica, ki si je naziv "živi ken" prislužil prvi, sledil je Celso Santebanes, zdaj pa jima konkurenco dela še 31-letni Rodrigo Alves, ki je za plastične operacije zapravil že več kot 265.000 dolarjev.

Alves se je rodil v Braziliji, sicer pa živi v Londonu, kjer dela kot stevard. S svojim videzom je bil dolgo nezadovoljen, dokler se nekega dne ni odločil, da temu naredi konec in konkretno spremeni svoje telo in obraz. "Včasih sem bil debel, neizoblikovan in kot najstnika so me nadlegovali, zato sem se odločil, da se spremenim - končalo se je tako, da sem dobil vzdevek 'živi ken'. Nikoli ni bil moj namen, da postanem 'playmate', ampak po 31 operacijah se dobro zavedam tega, kdo sem in kako sem videti," je na Twitterju zapisal Rodrigo ter dodal, da preobrazbo podpirajo tudi njegova družina in prijatelji.

S številnimi plastičnimi operacijami je Alves popolnoma spremenil svoj videz, največ operacij je prestal njegov nos, odločil pa se je tudi za liposukcijo, vstavitev silikonskih vsadkov za trebušne mišice in beljenje zob. Kljub številnim posegom ga čaka še marsikateri. "Ko enkrat začneš, je težko nehati. Po naravi sem perfekcionist. Je kot učinek snežene kepe, ne bom se ustavil," je razkril za Daily Mail.

Priznal je tudi, da se včasih ne izide vse, kakor si predstavlja, vendar se kljub temu noče odpovedati plastičnim operacijam in ne obžaluje svojih dejanj. "Zavedam se, da nisem popoln, da nisem najlepši moški, ampak trudim se biti najboljše, kar sem lahko," je še dejal.