Foto: EPA
Foto: EPA

Poškodovana očala z zelenimi stekelci je nekdanji član zasedbe The Beatles pustil na zadnjem sedežu mercedesa, ki ga je vozil Alan Herring, tedanji osebni voznik Georgea Harrisona in Ringa Starra.

Prav Herring je dal očala, poznana tudi kot lenonke, na dražbo. Ob dražbi se je spominjal, kako so postale njegova last. Voznik je poleti leta 1968 pobral Harrisona, Stara in Lennona, da bi jih odpeljal do njihove pisarne.

Ko je Lennon izstopil iz avta, je Herring videl, da so njegova očala ostala na sedežu, in obenem opazil, da so poškodovana. Ponudil se je, da jih odnese na popravilo, a mu je Lennon odvrnil, naj ga ne skrbi, ker jih nosi zgolj za dopolnitev zunanje podobe, je povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Na petkovi spletni dražbi so očala, čeprav so ostala poškodovana, prodali neimenovanemu kupcu za 137.500 britanskih funtov (165.000 evrov). So pa na dražbi ponudili še nekaj drugih predmetov, povezanih z beatli. Med njimi ogrlico v hipijevskem slogu, ki jo je nosil Harrison. Ta je bila prodana za 10.000 funtov.

Herring je dejal, da je predmete, povezane s skupino, ponudil na dražbi, ker se mu je zdelo to smiselno storiti, saj jih lahko še pospremi z zgodbami, povezanimi z njihovimi lastniki.