Bo John Lennon znova prepeval? Foto: EPA
Bo John Lennon znova prepeval? Foto: EPA

"Če znanstveniki trdijo, da lahko klonirajo mamute, potem bi bil lahko John Lennon naslednji," je povedal kanadski zobozdravnik Michael Zuk.

Kanadčan je kočnik slavnega člana skupine The Beatles, ki so ga 8. decembra 1980 ustrelili v New Yorku, kupil na dražbi leta 2011 in zanj odštel 30 tisoč dolarjev. Svoj nakup je komentiral z besedami: "Večina ljudi bi rekla, da je to noro, ampak jaz menim, da je čudovito."

Zuk se zdaj trudi, da bi mu iz gnilega zoba, ki ga je Lennon v 70. letih izročil svoji hišni oskrbnici, uspelo dobiti DNK. "Že če samo pomislim, da bi imel majhno vlogo pri vrnitvi ene največjih rockovskih legend nazaj na svet, je neverjetno," je za Examiner povedal navdušen zobozdravnik in dodal: "Sem živčen in vznemirjen, saj nam bo morda uspelo pridobiti Lennonov celoten genski zapis, upam, da čim prej. Če bo znanstvenikom uspelo klonirati mamuta, bi lahko to tehnologijo uporabili tudi za kloniranje ljudi."

Kanadčan je v čast zobu napisal tudi pesem, za vse, ki jih zanima, kako njegov projekt napreduje, pa je ustanovil tudi spletno stran.