Da je pes, ki so ga tamkajšnji mediji poimenovali "Hačiko iz Makariva", našel nov dom, je sporočil Anton Geraščenko, svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

Pes Rini je zvesto čakal na vrnitev lastnice pred njunim domom, ne da bi vedel, da je bila ženska med invazijo ubita v sosednji hiši v Makarivu.

Prostovoljci so poskušali psa premakniti, vendar Rini ni hotel iti z njimi. Ko je za psa izvedela Nadežda (v ukrajinščini pomeni upanje), se je odpravila v Makariv. Dneve je nosila hrano štirinožnemu prijatelju, ta pa ji je sčasoma začel kazati naklonjenost, tako da je z novo lastnico odšel v nov dom.

Zgodba o psu, ki je ganila svet
Vzdevek je dobil po psu Hačiku iz Japonske in njegovi ganljivi zgodbi.

Pes pasme akita je postal svetovno znan zaradi svoje vdanosti. Dolga leta po smrti svojega gospodarja je hodil na železniško postajo, da bi ga pričakal, ko se je ta vračal z dela.

Zgodba o čakajočem psu je obkrožila Japonsko, ljudje z vseh koncev države so začeli obiskovati železniško postajo Šibuja, Hačiku pa so prinašali priboljške in mu delali družbo. Ko je Hačiko poginil, so njegov pepel položili v grob poleg profesorja.